ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOUTUBE

4 Ιανουαρίου – 10 σημαντικά ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν Σαν Σήμερα

Σαν Σήμερα, 4 Ιανουαρίου, το 1967: Οι Doors κυκλοφορούν το πρώτο άλμπουμ τους, που φέρει το όνομά τους.

10 Σημαντικά, ελληνικά και παγκόσμια, ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 4 Ιανουαρίου

1493 Ο Χριστόφορος Κολόμβος παίρνει το δρόμο της επιστροφής, μετά το πρώτο ταξίδι του και την ανακάλυψη του νέου κόσμου.

1847 Ο Σάμιουελ Κολτ πουλά το πρώτο του ρεβόλβερ στην αμερικάνικη κυβέρνηση.

Σαν Σήμερα, 4 Ιανουαρίου, το 1868: Ο αυτοκράτωρ της Ιαπωνίας Μεϊτζί ανεβαίνει στο θρόνο και αρχίζει η μεγάλη περιπέτεια του εκσυγχρονισμού στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Μεταξύ των πρώτων μέτρων που λαμβάνει είναι η μεταφορά της πρωτεύουσας από το Κιότο στο Έντο, που μετονομάζεται σε Τόκιο και η κατάργηση του θεσμού των Σογκούν.

1876 Κυκλοφορεί στην Αθήνα το εβδομαδιαίο περιοδικό «Εστία».

1906 Η αστυνομία του Βερολίνου απαγορεύει στην Ισιδώρα Ντάνκαν να χορέψει μπροστά στο κοινό.

Σαν Σήμερα, 4 Ιανουαρίου, το 1933: Το μυθιστόρημα του Γκιστάβ Φλομπέρ «Μαντάμ Μποβαρί», μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον Ζαν Ρενουάρ.

1947 Κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του γερμανικού περιοδικού γνώμης Der Spiegel (Ο Καθρέφτης).

1960 Σκοτώνεται σε τροχαίο δυστύχημα ο γάλλος συγγραφέας Αλμπέρ Καμύ. «Στο ποδόσφαιρο χρωστάω όσα ξέρω για ηθική και καθήκον» έγραφε το 1957, χρονιά που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Στα νεανικά του χρόνια στο Αλγέρι ασχολήθηκε ενεργά με το ποδόσφαιρο (έπαιζε τερματοφύλακας), το οποίο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει όταν αρρώστησε από φυματίωση.

Σαν Σήμερα, 4 Ιανουαρίου, το 1967: Οι Doors κυκλοφορούν το πρώτο άλμπουμ τους, που φέρει το όνομά τους. Περιέχει τις επιτυχίες: «Break On Through (To the Other Side)», «Alabama Song», «Light My Fire» και «The End».

1973 Έργα αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου ενός πίνακα του Ρέμπραντ αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων, κάνουν «φτερά» από το Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ.