Ντέιλ Κάρνεγκι, 20 σοφά αποφθέγματα: Σήμερα είναι το αύριο, για το οποίο ανησυχούσες χθες

Τα καλύτερα αποφθέγματα κορυφαίων δημιουργών

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Ο Ντέιλ Κάρνεγκι (Dale Carnegie), ο συγγραφέας του βιβλίου “Πώς να Κερδίζεις Φίλους και να Επηρεάζεις τους Ανθρώπους”, ενός από τα πιο επιδραστικά βιβλία των τελευταίων εκατό ετών (εχουν πουληθεί περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπά του σε όλο τον κόσμο), γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1888 στο Μισούρι.

Έγραψε το βιβλίο το 1936, ενώ τη δεκαετία του 1950, άρχισαν να μπαίνουν τα θεμέλια του Ινστιτούτου Dale Carnegie στη σημερινή του μορφή. Ο ίδιος πέθανε λίγο αργότερα, την 1η Νοεμβρίου 1955, αφήνοντας πίσω την παρακαταθήκη του και τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας του που θα διαδίδονταν για πολλές δεκαετίες ακόμη. Το Ινστιτούτο Dale Carnegie έχει για πελάτες τετρακόσιες από τις πεντακόσιες εταιρείες της λίστας Fortune 500.

Διαβάστε παρακάτω 20 από τα καλύτερα αποφθέγματα του Ντέιλ Κάρνεγκι:

***

Σήμερα είναι το αύριο, για το οποίο ανησυχούσαμε χθες.

Το να λυπάσαι τον εαυτό σου και την κατάστασή σου δεν είναι απλά χάσιμο χρόνου, αλλά η χειρότερη συνήθεια που θα μπορούσες να έχεις.

Δεν μπορεί να γίνει μεγάλος ηγέτης αυτός που θέλει να τα κάνει όλα μόνος του ή που θέλει να παίρνει μόνος του όλον τον έπαινο και το όφελος.

Έχεις βαρεθεί τη ζωή; Τότε να ριχτείς σε μια δουλειά με όλη σου την ψυχή, ζήσε γι’ αυτήν, πέθανε γι’ αυτήν και θα βρεις ευτυχία που ποτέ δεν είχες σκεφτεί ότι θα μπορούσε να είναι δική σου.

Η κούραση που αισθανόμαστε δεν προκαλείται από την πολλή δουλειά, αλλά από το άγχος, την απογοήτευση και την απόρριψη.

Ο κόσμος είναι γεμάτος με τόσο πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που θα μπορούσες
να κάνεις. Μη ζεις μια βαρετή ζωή σε έναν τόσο συναρπαστικό κόσμο.

Ρώτησαν κάποτε έναν γέρο τι ήταν αυτό που του στέρησε τη χαρά της ζωής. Η απάντηση του ήταν: «Πράγματα που δεν συνέβησαν ποτέ».

Εκείνος που ξεκινάει για το πουθενά, συνήθως φθάνει εκεί.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η γαλήνη και η ευτυχία που βιώνουμε στη ζωή δεν εξαρτάται από το πού είμαστε ή ποιοι είμαστε, αλλά αποκλειστικά από τη νοοτροπία μας.

Οι άνθρωποι σπάνια πετυχαίνουν αν δεν απολαμβάνουν αυτό που κάνουν.

Η γνώση δεν είναι δύναμη αν δεν χρησιμοποιείται.

Όταν μισούμε τους εχθρούς μας, τους παραχωρούμε εξουσία πάνω μας: Εξουσία πάνω στον ύπνο μας, την όρεξη μας, την αρτηριακή μας πίεση, την υγεία μας και την ευτυχία μας.

Μπορείς να κάνεις περισσότερους φίλους σε δυο μήνες αρχίζοντας να ενδιαφέρεσαι για άλλους ανθρώπους, απ’ όσους μπορείς να κάνεις σε δυο χρόνια προσπαθώντας να κάνεις τους άλλους να ενδιαφερθούν για σένα.

Επιτυχία είναι να αποκτάς αυτό που θέλεις. Ευτυχία είναι να θέλεις αυτό που αποκτάς.

Κάθε ηλίθιος μπορεί να κριτικάρει, να κατηγορήσει, να παραπονεθεί, και οι περισσότεροι ηλίθιοι το κάνουν.

Οι άνθρωποι ενεργούν για τους δικούς τους λόγους, όχι για τους δικούς σου.
Οπότε, θα πρέπει να καταλάβεις αυτούς τους λόγους.

Κάνε τις δύσκολες δουλειές πρώτα. Οι εύκολες θα τα βγάλουν πέρα μόνες τους.

Ίσως ξεχάσεις αύριο τα καλά λόγια που είπες σε κάποιον σήμερα, αλλά ο αποδέκτης μπορεί να τα αναπολεί σε όλη του τη ζωή.

Υπάρχουν τέσσερις, και μόνο τέσσερις, τρόποι με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο. Μας αξιολογούν και μας κατατάσσουν σύμφωνα με αυτούς: Τι κάνουμε, Ποια είναι η εξωτερική μας εμφάνιση, Τι λέμε και Πώς το λέμε.

Από τα πιο τραγικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης που ξέρω είναι πως όλοι μας ονειρευόμαστε έναν μαγικό κήπο στον μακρινό ορίζοντα ξεχνώντας να χαρούμε τα λουλούδια που ανθίζουν έξω από το παράθυρο μας.

***

Δείτε το σχετικό βίντεο στο evdomastv και ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ στο κανάλι:

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Τα καλύτερα αποφθέγματα συγγραφέων και κορυφαίων δημιουργών