O Χένρι Ντέιβιντ Θορώ (Henry David Thoreau), ο Αμερικανός συγγραφέας και νατουραλιστής φιλόσοφος Χένρι Ντέιβιντ Θορώ – ή Θόρω κατ’ άλλους – (Henry David Thoreau), γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1817 στο Κόνκορντ της Μασαχουσέτης το 1817.
Εκτός από το κορυφαίο του έργο Walden ή Η Ζωή στο δάσος (1854), έχει γράψει: A Week on the Concord and Merrimack Rivers (Μία εβδομάδα στους ποταμούς Κόνκορντ και Μέριμακ, 1849), Civil Disobedience (Πολιτική Ανυπακοή, 1849), The Maine Woods (Τα δάση του Μέιν, 1848), και πολλά άλλα.Πέθανε στις 6 Μαΐου 1862.
Διαβάστε παρακάτω 20 από τα καλύτερα αποφθέγματα του Χένρι Ντέιβιντ Θορώ:
***
Η πιο αληθινή μας ζωή είναι όταν είμαστε βυθισμένοι στα όνειρά μας ξύπνιοι.
Πρέπει όχι μόνο να στοχεύεις καλά, αλλά και να τεντώνεις το τόξο με όλη σου τη δύναμη.
Η επιτυχία συνήθως βρίσκει αυτούς που είναι πολύ απασχολημένοι για να βρουν χρόνο να την αναζητήσουν.
Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν ζωές μέσα σε σιωπηλή απόγνωση.
Η ζωή μας αναλώνεται σε λεπτομέρειες… Απλοποιήστε, απλοποιήστε.
Δεν είναι τι κοιτάς που έχει σημασία. Είναι τι βλέπεις.
Η ανυπακοή είναι το πραγματικό θεμέλιο της ελευθερίας. Οι υπάκουοι πρέπει να είναι σκλάβοι.
Δεν είναι αρκετό να είσαι πολυάσχολος. Το ίδιο είναι και τα μυρμήγκια. Το θέμα είναι πάνω σε τι είσαι πολυάσχολος.
Η τιμή οποιουδήποτε πράγματος ισούται με την ποσότητα ζωής που ανταλλάξαμε γι’ αυτό.
Αυτό για το οποίο αναστενάζει ο τραπεζίτης, ο τελευταίος αλήτης μπορεί να το έχει: ελεύθερο χρόνο και το κεφάλι του ήσυχο.
Αν έχεις κτίσει κάστρα στον αέρα, η δουλειά σου δεν πήγε χαμένη. Εκεί θα έπρεπε να είναι. Τώρα βάλε τα θεμέλια από κάτω τους.
Τα πουλιά δεν τραγουδούν ποτέ μέσα στις σπηλιές.
Κανένα φάρμακο δεν υπάρχει για την αγάπη, εκτός από την ίδια την αγάπη.
Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν για ψάρεμα όλη τους τη ζωή, χωρίς να ξέρουν ότι δεν είναι τα ψάρια αυτό που ψάχνουν.
Ακόμα και τα καλύτερα πράγματα δεν είναι αντάξια της φήμης τους.
***
Δείτε το σχετικό βίντεο στο evdomastv και ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ στο κανάλι:
***