Νέο μήνυμα από τον ζωγράφο Ντέιβιντ Χόκνεϊ με αφορμή το νέο lockdown

David Hockney- The Big tree in Autumn
The Big Tree in Autumn © David Hockney

Ένα ακόμα μήνυμα αισιοδοξίας μαζί με δύο νέες εικόνες έστειλε ο σπουδαίος Βρετανός εικαστικός δημιουργός Ντέιβιντ Χόκνεϊ ενώ το δεύτερο lockdown κατακλύζει την Ευρώπη: «Να θυμάστε πως δεν μπορούν να ακυρώσουν ούτε το φθινόπωρο».

Τον προηγούμενο Μάρτιο και ενώ η πανδημία του κορωνοϊού ξεκινούσε να κάνει αισθητή την παρουσία της στον κόσμο, με τις πρώτες καραντίνες να εφαρμόζονται αυστηρά σε πολλές χώρες, ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ έστειλε μία χαρούμενη ζωγραφιά για την άνοιξη που είχε παγκόσμια απήχηση. Βρισκόταν τότε αποκλεισμένος στη Νορμανδία, όπου και παραμένει δουλεύοντας ακατάπαυστα.

The Pond in Autumn - David Hockney
The Pond in Autumn © David Hockney

Αυτή τη φορά, και ενώ η Αγγλία μπαίνει και αυτή σε lockdown, αποτυπώνει με δύο καινούργιες εικόνες την ομορφιά του φθινοπώρου. Όλον αυτό τον καιρό, ο Χόκνεϊ προετοιμάζεται για μία μεγάλη έκθεση που θα παρουσιάσει του χρόνου στη Royal Academy του Λονδίνου, σηματοδοτώντας και γιορτάζοντας την άνοιξη.

Η έκθεση έχει προγραμματιστεί για την περίοδο 27 Μαρτίου με 22 Αυγούστου του 2021 και φιλοδοξεί να αποτυπώσει τις εποχές, που μας φάνηκαν ακόμα πιο θελκτικές κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας. Κάποια από τα έργα που έχει δημιουργήσει εκθέτονται ήδη σε μία έκθεση στο Παρίσι στην γκαλερί Lelong, με τίτλο «Ma Normandie».

Ο Χόκνεϊ έχει δημιουργήσει τις εικόνες αυτές στο iPad του, το οποίο όπως ισχυρίζεται ο καλλιτέχνης απαιτεί το ίδιο ταλέντο με το να ζωγραφίζει κανείς παραδοσιακά με χρώμα. Πιο παραγωγικός από ποτέ, ο Βρετανός καλλιτέχνης σκοπεύει να έχει ολοκληρώσει 220 έργα μέσα στο 2020.