Στιβ Τζομπς: 10+1 αποφθέγματα για την επαγγελματική επιτυχία και τη ζωή

Τα καλύτερα αποφθέγματα κορυφαίων δημιουργών

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

10+1 αποφθέγματα για την επαγγελματική επιτυχία και τη ζωή από τον ιδιοφυή Αμερικανό επιχειρηματία Στιβ Τζομπς (Steve Jobs), συνιδρυτή (μαζί με τον Στιβ Βόζνιακ) της Apple, που έφερε επανάσταση στο χώρο των προσωπικών υπολογιστών, με τη δημιουργία των πρώτων υπολογιστών Apple και στη συνέχεια του θρυλικού Mac, ενώ υπήρξε και εμπνευστής των  iPod (2001), iPhone (2007) και iPad (2010).

Διαβάστε παρακάτω 15 από τα πιο αξιόλογα αποφθέγματα του Στιβ Τζομπς:

***

Το να θυμάσαι ότι πρόκειται να πεθάνεις, είναι ο καλύτερος τρόπος που ξέρω για να αποφύγεις την παγίδα να σκέφτεσαι ότι έχεις κάτι να χάσεις. Είσαι ήδη γυμνός. Δεν υπάρχει λόγος να μην ακολουθείς την καρδιά σου.

Να έχετε το θάρρος να ακολουθήσετε την καρδιά και τη διαίσθηση σας. Με ένα περίεργο τρόπο ξέρουν ήδη τι θέλετε πραγματικά να γίνετε. Όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα…

Οι άνθρωποι που είναι αρκετά τρελοί για να πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο είναι αυτοί που το κάνουν.

Ο μόνος τρόπος για να κάνεις σπουδαία δουλειά είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Αν δεν το έχετε βρει ακόμα, συνεχίστε να ψάχνετε.

Μερικές φορές η ζωή θα σε χτυπήσει στο κεφάλι με ένα τούβλο. Μη χάνεις την πίστη σου. Είμαι πεπεισμένος ότι το μόνο πράγμα που με κράτησε ήταν ότι μου άρεσε αυτό που έκανα.

Έχετε εμπιστοσύνη σε κάτι – στο πεπρωμένο σας, στη ζωή, στο κάρμα σας, σε οτιδήποτε. Αυτή η προσέγγιση δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ.

Δεν μπορείς να ρωτάς τους πελάτες τι θέλουν και μετά να προσπαθείς να το φτιάξεις. Μέχρι να το φτιάξεις, θα θέλουν κάτι άλλο.

Ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, οπότε μην τον σπαταλάτε ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου.

Το να είμαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο νεκροταφείο δεν έχει σημασία για εμένα. Το να πηγαίνω για ύπνο το βράδυ λέγοντας ότι κάναμε κάτι θαυμάσιο, αυτό είναι που έχει σημασία.

Γιατί να καταταγείς στο Ναυτικό, αν μπορείς να γίνεις πειρατής;

Stay hungry, Stay foolish.(Παραμείνετε πεινασμένοι! Παραμείνετε τρελοί!)

***

Δείτε το σχετικό βίντεο στο evdomastv και ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ στο κανάλι:

***

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Τα καλύτερα αποφθέγματα συγγραφέων και κορυφαίων δημιουργών